Ifke Brunings & Patricia Hessing

Wij waren al goed bevriend toen we nog studeerden in Delft en bij elkaar in huis woonden, voordat we samen gingen werken in 1995. Toen we zelf (ongeveer gelijktijdig) kinderen kregen, realiseerden we ons dat we niet blij werden van het kindermeubilair dat we om ons heen zagen.

Alles was van plastic of MDF, in schreeuwende kleuren. Dat bracht ons tot het in eigen beheer ontwerpen van kindermeubilair dat we zelf ook graag in onze eigen woonkamer neer zouden willen zetten. Het moesten meubels worden waar kinderen volop gebruik van zouden kunnen maken, dus het moest overal tegen kunnen. In 2011 lanceerden we STEK, de meubellijn voor kinderen die ook aantrekkelijk is voor volwassenen.

Nadat de STEK meubels zelfs naar Japan geëxporteerd werden, besloten wij onze ontwerpen opnieuw onder de loep te nemen.

We wilden iets dat niet alleen ‘Dutch Design’ was, maar ook milieubewust geproduceerd. We hebben met onze leveranciers goed het ontwerp bekeken en met slimme, onzichtbare verbindingen een sterker en milieuvriendelijker product gerealiseerd. Het kan nu plat verpakt en verstuurd worden, makkelijk in elkaar gezet worden en ook weer makkelijk verhuisd of bewaard worden voor een volgende generatie. Ons kleurenpalet is aangepast, we gebruiken nu prachtige waterbeitsen waardoor je de natuurlijke uitstraling van het berkenhout blijft zien.

De nieuwe collectie bestaat uit een schommelstoel, een stoel, een tafel met bergruimte, een staande lamp, een bankje en een kruk. Zowel de stoel als de schommelstoel hebben ook een vakje achter de leuning, voor bijvoorbeeld (kleur)boekjes. En alle meubels houden ook makkelijk het gewicht van een ouder, zo kun je op gelijke hoogte met je kind zitten.

Door functioneel meubilair te maken van hoge kwaliteit willen wij bijdragen aan vermindering van afgedankte kindermeubels.

Als je eigen kinderen groot zijn, kun je de meubels bewaren voor kleinkinderen, of ze doorgeven aan neefjes en nichtjes of vrienden. En je kunt ze natuurlijk altijd gebruiken als nachtkastje of plantentafeltje, dat doen we zelf ook. Het is echt een duurzame investering. 

Nu kunnen alle meubels eenvoudig met de hand in elkaar gezet worden door onze klanten, en ook weer gedemonteerd worden. Dat scheelt heel veel vervoerde lucht, heel veel lijm en maakt de meubels makkelijk plat verpak- en verzendbaar. En aan het eind van de levensduur van een meubel kunnen alle onderdelen eenvoudig gescheiden en gerecycled of hergebruikt worden.